9026318375
Het einde van de opvoeding - Jan Geurtz
Ambo (2004)
In verzameling
#173

Gelezen?:
Ja
Education, Health, Psychology
Parenting

Beschrijving:
Jan Geurtz, bekend van de bestsellers De opluchting en De verslaving voorbij, laat in zijn nieuwste boek zien dat de crisis in de opvoedkunde, maar vooral ook in de dagelijkse praktijk van het opvoeden, veroorzaakt wordt door een fundamentele fout in ons basisprincipe van het opvoeden. Terwijl we ons als ouders verantwoordelijk voelen voor het latere levensgeluk van onze kinderen, zijn we juist bezig hun huidige en toekomstige geluk te dwarsbomen. Het einde van de opvoeding confronteert ouders met het fatale mechanisme om hun eigen jeugdproblemen te corrigeren in de opvoeding van hun kinderen, waarmee ze op een dieper niveau hun blokkades en beknellingen juist aan de volgende generatie overdragen.
Met veel praktijkvoorbeelden en humor laat Jan Geurtz zien dat er een totaal andere manier van omgaan met kinderen mogelijk is, niet langer belast met de zware plicht tot opvoeden en controleren van iets wat van nature niet opvoedbaar en controleerbaar is, waardoor er een enorme ruimte ontstaat voor liefde en openheid, en een toename van het toekomstige én huidige levensgeluk van kinderen en hun ouders.
Het einde van de opvoeding is bedoeld voor ouders en beroeps-opvoeders, maar ook voor oudere kinderen, en eigenlijk voor iedereen die nog weleens hinder ondervindt van zijn eigen opvoeding. En ondervinden we dat niet allemaal?
Jan Geurtz is orthopedagoog en onderwijskundige. Hij schreef eerder de twee succesvolle boeken De verslaving voorbij en De opluchting, waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Product Gegevens
Medium Paperback
Editie 2e dr
Aantal pagina's 159
Hoogte x Breedte 220 mm
Origineel Publicatie Jaar 2004
Persoonlijke Gegevens