9056378546
Geweldloze communicatie : ontwapenend en doeltreffend - Marshall B. Rosenberg
Lemniscaat (2007)
In verzameling
#420

Gelezen?:
Ja
Communication
Communication, non-violent communication

Samenvatting:
Praktische adviezen om conflicterend taalgebruik te vermijden en door openheid, luisteren, mededogen en een kwetsbare opstelling tot wederz?ds begrip te komen.

Recensie:
Deze herziene uitgave verschijnt in combinatie met het werkboek*. Geweldloze communicatie is mededogen betrachten om de gewelddadigheid te bestrijden die subtiel tussen mensen kan bestaan en tot uiting komt in de interpersoonlijke betrekkingen en de wijze van communiceren. Het is een vorm van communiceren vanuit het hart, een manier om onze aandacht bewust te richten, waarnemen zonder oordeel, gevoelens herkennen en uiten en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Mededogen is de kern. Dat betekent dat je je met respect inleeft in wat anderen ervaren. Het is een actief luisteren met heel je wezen. In de persoonsgerichte psychotherapie is dat empathie, een basishouding bij en van de therapeut. De schrijver, een Amerikaans klinisch psycholoog, is leerling en medewerker geweest van Carl Rogers, de grondlegger van de Rogeriaanse psychotherapie, waar de persoon van de cliënt centraal staat. Door mededogen te gebruiken kun je zelfs gevaarlijke situaties het hoofd bieden en volgens de voorbeelden beschreven in het boek het gevaar afwenden. Geweldloze communicatie is niet een exclusieve vorm van psychotherapie, maar het concreet toepassen van humane normen en waarden in de omgang met elkaar. Een boeiend boek, dat voor deze nieuwe druk opnieuw is vertaald. *zie de a.i.'s van deze week.

Product Gegevens
Medium Paperback
Editie 2e, gew. dr
Aantal pagina's 226
Hoogte x Breedte 220 mm
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
Nieuwe, uitgebr. en volledig herz. ed
Uitg. in samenw. met het Centrum Geweldloze Communicatie
Oorspr. Nederlandse uitg.: 1998
Vert. van: Nonviolent communication : a language of life. - 2nd ed. - Encinitas, CA : PuddleDancer Press, cop. 2003. - Oorspr. titel: A model for nonviolent communication. - Gabriola Island, B.C. : New Society, 1983