9074815847
Vijf Wijsheden, Vijf Energieën - Een boeddhistisch inzicht in mensen, emoties en relaties - Irini Rockwell
Kunchab (2003)
In verzameling
#418

Gelezen?:
Ja
Religious, Self-Help
Buddhism

De vijf wijsheden of 'boeddhafamilies' vormen samen een uniek systeem om de persoonlijkheid te begrijpen. Het kan ons inzicht geven in onze gedragspatronen en emoties, en ook in de energieën die spelen in al onze relaties, wanneer wij ontdekken bij welke van deze vijf stijlen van zijn wij ons thuis voelen. Elk van de vijf energieën wordt geassocieerd met een bepaalde manier van naar de wereld kijken en van met de wereld omgaan. Elke energie heeft zijn intelligentie en zijn verwarde aspecten en kent een rijk scala van kwaliteiten.
Aan de hand van praktische oefeningen en boeiende verhalen laat Irini Rockwell zien hoe we erachter komen welke wijsheidsenergieën in ons leven een rol spelen - en hoe we deze kunnen gebruiken om gewaarzijn van onszelf te cultiveren, de communicatie in relaties te verbeteren en onze creatieve expressie vrij te maken.

Bij het schrijven van dit boek put Irini Rockwell uit haar ervaring met de wereld van de dans, de psychotherapie, de meditatie, het boeddhisme en het trainen van leidinggevenden. Ze was tien jaar lang als docente verbonden aan de Naropa Universiteit in Boulder Colorado. Tegenwoordig begeleidt zij overal in Noord-Amerika en Europa programma's over de vijf energieën voor mensen die professioneel werkzaam zijn in het onderwijs, werkers in de gezondheidszorg, managers en kunstenaars. Zij is directeur van het Five Wisdoms Institute.

Product Gegevens
Medium Paperback
Originele Titel The Five Wisdom Energies
Originele Uitgever Shambhala
Originele Taal English
Origineel Publicatie Jaar 2001
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
Oorspronkelijke titel: The Five Wisdom Energies. Shambhala Publications, Boston 2001.