9055991570
Enneagram Basishandboek - Willem Jan van de Wetering
Andromeda (2005)
In verzameling
#532

Gelezen?:
Ja
Coaching, Psychology
enneagram, Personality, Typology (Psychology)

Omschrijving:
Wie ben ik?
Een veel gestelde vraag. Veel mensen hebben het gevoel dat ze hun diepere zelf niet echt kennen. Om het nog ingewikkelder te maken: is je karakter wie je bent? Is je persoonlijkheid hetzelfde als je karakter? Het antwoord is NEE. Je bent veel meer dan je karakter, want je gebruikt
maar een klein deel van je potentieel; je bent niet je gedrag. Gedrag is slechts een optelsom van alles wat je in je leven meemaakt en hebt meegemaakt. Om je te beschermen tegen kwetsbaarheid en pijn heb je schillen om je heen gelegd. Door deze schillen af te pellen kom je bij je ware zelf, dat stuk van jou dat onder je gedrag ligt. Van daaruit kun je gedrag veranderen, jezelf ontwikkelen en vanuit kracht leven en handelen.
Het Enneagram geeft snel inzicht hoe je persoonlijkheid is opgebouwd, wat je onbewuste motivaties voor gedrag zijn en wat je kunt doen om bij je werkelijke zelf uit te komen. Er zijn negen typen, negen overlevingsstrategieën. Door uit te zoeken welk type bij jou dominant is en welk type de ander is krijg je inzicht in relaties. Door zelf te veranderen kun je je omgeving veranderen.
Dit handboek is een complete inleiding in het Enneagram. In boeiende beschrijvingen en korte oefeningen word je door het Enneagram heen geleid en ontdek je veel over jezelf en vooral je onbewuste zelf. Het Enneagram basishandboek is een zeer handig boek als je meer over het Enneagram en/of jezelf wilt weten.

Product Gegevens
Medium Paperback
Aantal pagina's 124
Hoogte x Breedte 200 mm
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
NB. Het ISBN 9055991570 lijkt eerder te zijn gebruikt voor een ander ander boek uit 2003 (Zelfontwikkeling van Roy Martina)