9028902058
De stad van axen : een topologische verkenning van de krachten tussen mensen - Ferdinand J. Cuvelier, Ferdinand Cuvelier
De Nederlandsche Boekhandel (1976)
In verzameling
#115

Gelezen?:
Ja
Psychology
Human behavior, Human beings, Psychotherapy, Typology (Psychology)

Samenvatting:
De Belgische psycholoog verweeft in een reisverslag over een fictief middeleeuws stadje zijn ideeën over de relatietraining.

Recensie:
De auteur is een Belgisch psycholoog, als staflid werkzaam aan een trainingscentrum voor intermenselijke relaties en ook in Nederland bekend door zijn redacteurschap van het Tijdschrift voor psychotherapie. Het boek is een reisverslag van een bezoek aan een middeleeuwse stad, waarvan het wonderlijke is dat zij is gebouwd op zogenoemde 'axen', geheimzinnige met de bodem verbonden en op de mens in zijn relatie tot anderen inwerkende krachten. Begeleid door een vrouwelijke gids en een boek met teksten van de oude Mandraciet laat de reiziger toe dat de stad langzaam bezit van hem neemt. Na zeven dagen verlaat hij als herboren de stad. Dit boek brengt op unieke wijze in beeld hoe een bijzonder geslaagde relatie-training in zijn werk gaat. De teksten van Mandraciet zijn wijs, mooi en indringend. Een uitstekende uitgave voor allen die enig inzicht willen krijgen in de humanistische psychologie.

Product Gegevens
LoC Classificatie PT6466.13.U88S8
Medium Paperback
Editie 2e dr
Serie DNB-paperback
Aantal pagina's 195
Hoogte x Breedte 210 mm
Persoonlijke Gegevens
Conditie Poor
Koppelingen Amazon US
Amazon UK

Opmerkingen
"Plattegrond": fold. leaf inserted.