Zorgen over Financieel Systeem: verkenningen

Zorgen over het wereldwijde financiële systeem, de mogelijkheid dat een nieuwe wereldwijde munt (global currency) Bancor alles gaat overnemen (en die ruim $14.200.000.000.000 schuld van de VS gaat neutraliseren ten koste van de (€) Euro.

 

Het document van het IMF waarin het plan van de Bancor wordt gepresenteerd (na SDR-based systemen die nu worden toegepast om de Euro zgn. te ‘redden’)
 
Rienk Kamer (financieel deskundige / belegger): Het ergste moet nog komen (YouTube):
 

 

Prof. Dr. Arnold Heertje (econoom) over het nut van de Crisis (YouTube):
 

 
Willem Middelkoop (financieel journalist / handelaar in goud): ons geldsysteem is monsterverbond tussen monarchen en bankiers (YouTube):
 

 
Arjo Klamer (hoogleraar economie): De Eurozone zal uiteenvallen (2005) (YouTube):

 
Iets minder harde bron, en amateurs, maar wel enigzins informatief, Het Niburu avondjournaal van 16 juli 2011 (over de Financiele crisis va. 4 min.) (YouTube):

 
Documentaire VPRO Tegenlicht: Flashcrash – Financiële Crisis (YouTube)
over 6 mei 2010: Blackbox automated trading + indicatie voor Plunge Protection team?:

 
 
Meer achtergrondinfo:
The Crisis of Credit Visualized (uitleg over hoe de financiële crisis ontstond) (YouTube):

 
Economic Crisis: My 2 Rubbles. (YouTube) The Russian Vorojtsov explains how to survive during deflation and inflation. Hij praat over de Money-loop en de Barter-loop (beetje langzaam maar zeer waardevol omdat hij spreekt uit eigen ervaring)

 
Crisisdebat: MAS! Monetaire Alternatieve Systemen in de Balie:
http://www.sdnl.nl/balie-crisisdebat.htm (filmpjes van de sprekers)
Er is veel meer informatie beschikbaar over barter-netwerken en LETS ruilnetwerken, maar dat valt buiten deze beschouwing van de financiële crisis. Er zijn ook economische conspiracy signalen en conspiracy-theoriën gelinkt aan de Bilderberg groep.
Goede bron van historische systemen gebruikt voor geld.
Een tussenvorm voor People Planet Profit (mvo) ondernemerschap en conventioneel lijkt nu de Meaningful Profit als motivator te zijn. Als het goed is heeft de financiële crisis als effect dat mensen (en ondernemers / instituten) weer aandacht hebben voor wat echt belangrijk is en het juiste gaan doen wat er toe doet tegen een eerlijke, billijke prijs of wederkerige compensatie.

Be the first to comment on "Zorgen over Financieel Systeem: verkenningen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*