De Helende Herberg

Het eerste idee voor een Helende Herberg bestond al heel lang. We (Martien Faber, Yarick Westein en ik, Toine Fennis) zijn in 2012 gestart met de website http://www.helendeherberg.nl
Het idee was het aanbieden van een training of cursus genaamd De Energetische Gereedschapskist (Energy Toolbox). De 4 peilers of pilaren van De Helende Herberg zijn: Ontmoeting (verbinding), Healing (genezing), Inspiratie (educatie & kennisdeling) en Verblijf (gastvrijheid, verblijf-ruimten, slaapplaats, overnachting).

Bij het brainstormen werd het een wereldwijd netwerk: The Healing Lodge Alliance  (zie Mindmap):

 

Het uitwerken van de cursus kostte meer tijd dan we dachten waardoor het Helende Herberg als concept ook vertraagde. Daarnaast waren er ook issues met het duiden van context-informatie als gezondheidsclaims met betrekking tot natuurlijke en geneeskundige producten. In een onderzoekende of educatieve context mag trouwens alle informatie (op dit moment) wel gedeeld worden.

Het idee is snel een membership-site (met meerdere lidmaatschaps-vormen) op te zetten zodat mensen deel kunnen nemen aan het netwerk. Door je in te schrijven kun je een profielpagina aanmaken waardoor je met andere leden in contact kunt komen op basis van doelen, vraag, aanbod, vaardigheden, interesse, etc.
Ook de mogelijkheid om zelf meetings te organiseren zou een enorme boost kunnen geven.
De instap voor verblijf vanaf couch-surfing level bied voor iedereen de mogelijkheid om mee te doen als gastvrouw / gastheer of als gast.
Het uitwerken van het waarde- en verdien-model en de marketing zal nog moeten gebeuren. Door betaling in tijd toe te staan (uitwerking Time Payment Provider & Timebank) zou iedereen deel moeten kunnen nemen aan het netwerk. Geen geld hebben mag geen reden zijn om niet deel te nemen. Geen tijd maar wel geld zou misschien ook een reden kunnen zijn een aantal werkzaamheden, taken of klussen binnen het Helende Herberg Netwerk uit te besteden.

Via de grootste microkluswebsite Fiverr.com heb ik een logo laten maken:

en

Het zit in de buurt maar is het nog net niet dus ik heb nog 2 opdrachten geplaatst. ben erg benieuwd wat daaruit komt.
Als je vragen of opmerkingen hebt of mee wilt doen wordt je van harte uitgenodigd om contact op te nemen via www.helendeherberg.nl
Wordt vervolgd….

Be the first to comment on "De Helende Herberg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*