Gadgets die je leven veranderen

Metablog

Omdat ik wat geld terug had gekregen van de belasting dacht ik iets voor ons gezin aan te schaffen. Mijn dochter had een keertje bij vrienden op een Nintendo Wii gespeeld en wilde er sindsdien ook een. Ons buurmeisje heeft al een Nintendo DS Light waar ze graag mee speelt en zelf hoorde ik zoveel positieve geluiden over de Apple iPhone 3G dat ik met een zakelijke aanbieding op GSM.nl over de streep werd getrokken.

Mijn eenmanszaak heeft dus nu 2 extra T-mobile abonnementen voor 2 jaar voor 12,50 p/m per stuk met onderling gratis bellen en EUR 970 (=Nintendo Wii, Nintendo DS light en Apple iPhone 3G 16GB) aan ‘cadeau’s’. Eerder had ik op deze manier al eens 2 laptops ‘gekocht’ en ik heb nu dus 4 (ongebruikte) abonnementen. Feitelijk komt het voor mij neer op koop op afbetaling zonder rente. Het belang voor T-mobile is waarschijnlijk dat men verwacht dat ik de telefoonkaartjes ook zal gaan gebruiken. Maar ik vermoed dat men hiermee ook het aantal abonnementen kunstmatig fors kan verhogen.

Ik had begrepen dat alle drie de apparaten te ‘hacken’ zouden zijn zodat je meer mogelijkheden hebt. Dit heb ik wat onderschat. Voor de Nintendo DS is dit nog het meest eenvoudig: je moet een R4 kaart kopen (of in mijn geval een M3 DS REAL Rumblepack (ca. EUR 50), een combinatie van een DS geheugenkaart adapter voor SDHC micro en met een aparte trilmodule voor in de NDS). Na de M3 REAL systeemsoftware te hebben gedownload en geïnstalleerd kan ik nu op het kaartje tot 8 GB aan games, MP3’s en video’s kwijt (ipv 2 GB met de traditionele R4). Er zijn diverse gratis games te downloaden.

Bij de Nintendo Wii is hacking weer een heel ander verhaal. Ik las eerst over wii chips die je over of in plaats van de ingebakken chip kunt plaatsen; een dubieuze ondersteuning en hiermee vervalt de garantie. Ik meende uiteindelijk een legitieme Homebrew software installer site gevonden te hebben die de Wii zou kunnen unlocken (zonder de wettelijke garantie te laten verlopen) zodat je ook films en zelfgebrande backups kunt spelen. Ik verwachte software, maar kreeg voor de $35 een soort uitgebreide manual met diverse links. Je hebt o.a. de Wii game Legend Of Zelda, Twilight Princess princess (eenmalig) nodig. Dat stond er vooraf niet bij. Deze game kost in de winkel EUR 59,95. Je kunt de game voor een dag huren via Marktplaats zag ik, maar daar ben ik nog niet aan begonnen. Ook moet ik even kijken of ik de Mii scores kan opslaan of backuppen.

Wii Fit
Na ruim een week de meegeleverde Wii Sports te spelen en het aanschaffen van een extra Wii remote en nunchuck (EUR 60) besloot ik vorige week de Wii Fit met balanceboard te kopen (met beschermhoes EUR 101). Dit heeft ons gezinsleven helemaal op zijn kop gezet. Feitelijk is het een fitness programma, je wordt gewogen, je Body Mass Index (BMI) wordt berekend en je kiest uit Yoga-oefeningen, Spieroefeningen, Aerobics inclusief lopen op een vaste plek, en Balans-oefeningen. Het is vooral leuk om jezelf te verbeteren, maar ook het gezinscompetitie element blijkt wel grappig. Het enige nadeel is dat mijn 6-jarige dochter de Engelse teksten van het WiiFit-programma niet kan verstaan of lezen. Maar het meeste wijst zichzelf. In een week tijd hebben mijn vrouw en dochter beiden meer dan 10 uur gewii’t. Ik denk dat ze er beiden een beetje verslaafd aan zijn geworden….
Wel moet ik concluderen dat WiiFit met het Balance-board zijn prijs zeker waard is.

iPhone 3G

kropekk_pl / Pixabay

De Apple iPhone3G 16GB zou ik graag willen gebruiken met mijn Vodafone Internet abonnement, maar hij is nog gelockt voor T-mobile; één van de 4 kaartjes zit er nu dus in en is geactiveerd. De iPhone staat nu wel op vliegtuigmodus zodat er niet per ongeluk wordt gebeld als de WiFi verbinding uitvalt. De iPhone zelf werkt prima met WiFi, sinds gisteren ook met Skype. Wel moest ik een iTunes account aanmaken voor het downloaden van de gratis Apps voor de iPhone. Ik werd bij het zoeken naar unlock en Jailbreak software (waarmee je ook andere software op de iPhone kunt zetten) ook geïnspireerd door een demofilm over de System Developers Kit voor OS 3. Ik heb voor EUR 7,50 een unlock manual gekocht, maar daar moet ik ook nog aan beginnen. Misschien dat ik wel wacht op de Jailbreakable OS3 release van deze firmware.
Er zitten echt superveel features in de iPhone en met gebruik van een interface of bluetooth kun je bijna alles doen. Films kijken met het geluid van het ingebouwde speakertje gaat prima. Ter bescherming had ik ondertussen wel via eBay een transparante case (harnas) met draagkoord gekocht.
Enkele minpuntjes van de huidige iPhone-software is dat de persoonlijke notities bij de adressen niet worden gesynchroniseerd, terwijl dat bij de iPod classic wel het geval was. Omdat je met je vingers moet typen (stylus werkt niet) maak je bij het intypen van teksten of een URL wel eens fouten.
Voor SMS of Twitteren is dat Ok, maar teksten schrijven is toch niet zo handig. Dan toch maar op zoek naar een Bluetooth keyboard.

WikimediaImages / Pixabay

Al met al heeft met name de Nintendo Wii en specifiek de WiiFit met Balanceboard ons leven behoorlijk op zijn kop gezet. Tussendoor speelt mijn dochter het liefst met de Wii en eventueel de NDS. Mijn vrouw is op de NDS ook bezig met de Braintrainer Academy (voor geestelijke fitness en en met de Wii lichamelijk fit). Op deze manier kunnen deze gadgets het nuttige met het aangename verenigen.

Be the first to comment on "Gadgets die je leven veranderen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*